Den Fynske Opera

Musik af Leonard Bernstein, Libretto Hugh Wheeler efter Voltaire

Instrueret af Markus Virta, dirigent Mikkel Rønnov, kostumedesign Marie í Dali, lysdesign Mads Nielsen               

”Scenografen Stine Martinsen har forvandlet selve teaterrummet til universet. Publikum sidder ude i galaksen, og kigger ned på den cirkelformede jord, hvor mennesker styrter rundt på jagt efter lykke og frihed, guld og grønne skove eller meningen med livet.”

Fyens stiftstidende/ Lene Kryger


”Fuld fart på filosofisk musical om lykkens udfordringer.

En rund, smuk træskive som scene i midten af salen, der med forskellige overdækninger kan bruges til flere verdensdele og havet imellem og tilgås af de medvirkende fra alle hjørner i salen, så en pæn del foregår blandt publikum. Det giver den fynske operas kendte intensitet og intimitet, som store scener har svært ved at tilbyde./

…Candide er musical i rigtig høj fart helt ud til kanten..”

Politiken / Henrik Friis


” ....og den til stadighed overraskende scenografi skader bestemt ikke helhedsindtrykket./

CANDIDE er blevet folkelig, farverig og festlig forestilling, der trods en spilletid på godt to en halv time forekommer umådeligt underholdende. Den afsluttende stående ovation var absolut fortjent, for CANDIDE er i den grad en triumf for Det Fynske Opera.”

CphCulture 5 stjerner


”Candide er en fremragende forestilling.

Scenografen Stine Martinsens kulisse er en skrå platform, der med opfindsomme virkemidler kommer til at illudere alt muligt fra havet til guldlandet El Dorado."

Kerteminde Avis/ Svend Novrup

Candide