Folketeatret

af Jakob Weis, instrueret af Vibeke Wrede, videodesign Signe Krogh, lysdesign Lars Schou  /genoptætning 2019 instruktion ved Kasper Wilton     


6 stjerner

”Ny dansk dramatik i verdensklasse./En forestilling, der ikke blot tegner et billede af digteren Tove Ditlevsens sidste tid, men også tegner til at blive en af årets væsentligste og mest seværdige forestillinger”

Børsen/ Lars Wallenberg


"Paprika Steen glider ind i Tove Ditlevsens stofmisbrugsmareridt med fænomenal kraft./ Når Paprika Steen kan komme så langt ind i Ditlevsens sanseverden på scenen, skyldes det ikke mindst Stine Martinsens scenografi. Den rummer den ekstreme dobbelthed, som også må have præget Ditlevsen i hendes tungeste misbrugsperioder:../"

Information/ Anne Middelboe Christensen


5 stjerner

”Gysende grumt og vittigt drama om Tove Ditlevsens stormfulde liv. Med en flammende stærk Paprika Steen i hovedrollen./ Fræsende råt sat på scene i Vibeke Wredes lyttende og pausemættede iscenesættelse og Stine Martinsens vidunderligt uvirkelige, nervøst flimrende dagligstue. Stærk, stjernespækket ny dansk dramatik”

Jyllands Posten/ Henrik Lyding


6 stjerner

”Toves værelse” er blevet en moderne og dybt vedkommende teaterforestilling om livets umådelige tunghed. /Forestillingen er smuk at skue i Stine Martinsens dekoration.”

Kulturkupeen/ Ulla Strømberg


6 stjerner

”En helt igennem sublim forestilling./ Forestillingen er stærk, også visuelt i Stine Martinsens scenografi, hvor der kastes og smides med alt fra sofa, reoler, bøger, til manuskripter, til de bøger, som Tove skriver./Der er seks klare stjerner til teamet bag Toves værelse, for det er en helstøbt forestilling, der bringer tilskueren ud på det yderste af teatersædet.”

Danske senoirer


5 stjerner

”Paprika Steen og Lars Brygmanns sammenspil – gennem tårer, vredesråb og latter – er simpelthen uden sidestykke/Stine Martinsens scenografi er enkel og projektorens "rystede" grå kulisser symboliserer ganske godt det helt igennem kaotiske samliv.”

Arbejderen/ Anders Fenger


”Verdensklasse. Dialogen var dynamisk og uforudsigelig, der var høj, algegrøn søgang og dirrende irritabilitet imellem de to hovedrolleindehavere. Scenografien var stilfuld og uhyggelig på en gang, et angreb på sanserne.

Paprika Steen var blevet Tove, hendes stemme ny og portrættet hjerteskærende, så hjerteskærende at tårerne trillede ned ad kinderne ved tæppefald.”

ALT for damerne/Anne Sofie Allarp


”Når teater er godt, glemmer man for en stund, at man sidder på en stol omgivet af mennesker man ikke kender. I stedet lever man sig ind i handlingen. Når det er fremragende, som den forestilling jeg så på Folketeatret i denne weekend, mister man pusten.

/Tilbage sidder man med ærefrygt. Over så stor kærlighed. Over så stor kunst./

Scenografien er smuk og enkel, og rædselsvækkende, når Tove hører stemmer og de kryber op om hende, eller når en lille pige dukker op. .”

pov.international/ Monica Krog-Meyer og Lone Theils


6 Stjerner

”En forestilling der har et sus af stjernekvalitet over sig./

Det hele foregår i Stine Martinsens scenografi, og vi har virkelig fornemmelsen af at opleve teater i topklasse.”

Xq28/ Per Lundsgaard


6 stjerner

Gregers DH


5 stjerner

Ekastr Bladet/ Bent Falbert


5 stjerner

Den fjerde væg/ Clara Gleerup og Line Kirsten Nikolajsen


5 stjerner

Out & About/ Simon Verheij

Toves værelse

Fotos: 1-15 Thomas Petri